Wednesday, December 29, 2021

Essä om analfabetism

Essä om analfabetism



När människor i samhället blir analfabeter resulterar det i generationsanalfabetism. Hantera samtycke. Då hade folk lärt sig sättet att utöva dogmatism, vidskepelse, uppsats om analfabetism, och fördomar. Det vill säga, utbildning är ryggraden i en nation. Dana Gioias Why Literature Matters The modern era uppsats om analfabetism Amerika har haft många problematiska situationer på senare tid, men det mest anmärkningsvärda exemplet är bristen på uppskattning för litteratur som unga vuxna besitter.





Senaste artiklarna



Analfabetism är utan tvekan en förbannelse för en levande nation. Nationer kan ta slut om uppsats om analfabetism analfabetismen är högre. En analfabet person kan inte hitta rätt väg för honom; som ett resultat blir han slav av andra som använder honom som en marionett, uppsats om analfabetism. Istället kan en läskunnig person uppsats om analfabetism att vad som är rätt för honom och vad som är fel. En huvudorsak till fattigdom är också analfabetism eftersom fattigdom föddes från ett analfabetsamhälle. Ingenting är viktigt än utbildning eftersom en utbildad och läskunnig person kan hantera saker mer exakt. Vårt samhälle måste förstå detta faktum.


Många stammar och analfabeter begränsar flickor att lära sig läsa och skriva, sådana samhällen är faktiskt ett gissel för hela nationen. Många fattiga nationer är nu slavar av andra nationer bara på grund av mycket låg läskunnighet. En analfabet man är mer sårbar för fattigdom, hunger, slaveri och sjukdomar. Sjukdomar sprids på grund av omedvetenhet och omedvetenhet är resultatet av analfabetism. Inte ens de utbildade vill att deras döttrar och syster ska få nödvändig utbildning. Ingen tvekan om att världens läskunnighet har ökat, men det finns det fortfarande uppsats om analfabetism länder där läskunnighetsnivån ligger under uppsats om analfabetism. Dessa länder är mer sårbara för krig och slaveri. Vissa utvecklade länder har också sådana områden där läskunnigheten är mycket låg.


Detta är regeringens ansvar att starta läskunnighetsprogram som vägleder folk om vikten av läskunnighet och övertygar dem att skicka sina barn till skolan, uppsats om analfabetism. Det finns också några socialarbetsföreningar som arbetar för vuxenutbildning och de försöker utbilda människor från olika åldersgrupper. Vi är också ansvariga att spela vår roll för att tända utbildningens ljus. Hoppa till primär navigering Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till primär sidofält Vårt berättelseteam Kontakta oss Sekretesspolicy. Livsstilsresor Birthday Entertainment Indien Bästa erbjudandena.





fördelarna med att lära sig engelska uppsats



Ett land kan ha många skyskrapor och monument men det betyder inte att landet är väletablerat. Det betyder att analfabetism är en förbannelse. Det omöjliggör alla utvecklingsinsatser. Ett land kan inte utvecklas om analfabetism råder i det. Det hindrar ett lands kulturella tillväxt. I vårt land engagerar bönder och arbetare sina barn i ekonomiska aktiviteter istället för att skicka dem till skolan. De skickas för att arbeta i bruk och fabriker även i mycket tidig ålder. Därför förblir dessa barn okunniga om A. av utbildning. Bönderna i våra byar är mycket fattiga.


Så de vill att deras barn ska hjälpa dem och arbeta på fältet. Eftersom bönderna i byarna inte kan förstå värdet av utbildning, tror de att denna utbildning inte hjälper dem att försörja sig. Det är verkligen en svår uppgift att utrota analfabetismen från ett land som Bangladesh som har en stor befolkning. Problemet kommer inte bara att lösas av regeringen. Det är varje läskunnig persons sociala ansvar att försöka med hjärta och själ för att ta bort analfabetismen från samhället. Ett stort antal skolor bör etableras.


Särskilda åtgärder bör vidtas för vuxenutbildningen. Grundutbildning bör göras gratis och obligatorisk för alla. Vi måste ta ärliga och uppriktiga ansträngningar för att utrota analfabetismen från samhället. Annars kommer inga planer och program att bli framgångsrika. Eftersom analfabetism är roten till allt ont, måste vi försöka med själ och hjärta att ta bort det. Annars kommer vårt Bangladesh inte att finna något hopp om framtida välstånd. Inledning: Läskunnighet är en välsignelse medan analfabetism är en förbannelse. Analfabetism liknar mörker eftersom okunnighet resulterar i det. Det hindrar folket från att marschera framåt för att etablera sig på den ideala sociala strukturen. Dess orsaker: Det finns några rimliga orsaker eller orsaker till analfabetism.


När folket i landet var under främmande styres ok, inrättades få institutioner. Folk var tvungna att utföra sin order som ordningsvakter. De fick inte skaffa sig utbildning. De var tvungna att stå kvar på sin väg. Böcker att läsa var mycket få och dyrare för människor. Då hade folk lärt sig sättet att praktisera dogmatism, vidskepelse och fördomar. Samtidigt var det få som kunde läsa och skriva vilken bokstav som helst i alfabetet. De hade ingen 3Rs kunskap. Likaså skickade de inte sina barn till någon skola utan till fälten med ett par tjurar, jordbruksredskap som spade, hacka, kratta, korgar, skära etc.


Omfattningen av lärande var så att säga frånvarande särskilt för de styrda på den tiden. Detta också En orsak till analfabetism kan vara så att där barnet har svårt att läsa eller skriva på grund av dyslexi, dysortografi, etc... När familjen förstår barnets tillstånd. De får det inte, och barn kan inte få familjestöd på det här sättet. De kunde inte betala en avgift till institutet. Det är ett stort problem som händer i Indien under högre utbildning av studenter. Inte bara fattiga utan även medelklassfamiljer kan inte betala en upprörande mängd avgifter från olika institutioner.


Om en analfabet person som inte kan läsa och skriva inte kan nå sina tågplatser, kommer han att möta svårigheter överallt. I den här teknikvärlden fungerar ingenting utan utbildning. Penninglånvarna och godsägarna lurar dem genom att stjäla deras landområden. Människor utnyttjar analfabeter. Analfabeter möter svårigheter överallt hemma och även utanför. Inte ens människor kan använda nya maskiner på grund av analfabetism. Konstitutionen åttiosjätte ändringslagen, har inkluderat artikel A i Indiens konstitution som en grundläggande rättighet att tillhandahålla gratis och obligatorisk utbildning till alla barn mellan sex och fjorton år.


Men om regeringen kommer att öka det till högskole- och universitetsnivå, skulle det göra landet mer självständigt genom att göra fler människor analfabeter. Eftersom vissa människor inte kan skriva in sina barn i skolan på grund av brist på pengar för att betala avgifter. Att erbjuda gratis utbildning kan därför öka antalet människor som går i skolan och därefter minska nivån av analfabetism i samhället, och därmed införliva denna regel under Rätten till utbildning i den indiska konstitutionen under året. Att skapa medvetenhet om vikten av utbildning kan hjälpa människor att förstå att de behöver gå till skolan.


Många icke-statliga organisationer, statliga myndigheter och andra närstående parter bör skapa medvetenhet om läskunnighet i samhället. Att tillhandahålla bidrag och stipendier kan minska den ekonomiska bördan för fattiga och medelklassmänniskor att utbilda sina barn. På grund av detta sker en viss sänkning av skolavgifterna, så att utbildningen av eleverna kommer att slutföras utan hinder. Människor som är arbetare kan delta i nattkurser. På så sätt fullföljer de sin utbildning och får inkomst genom dagjobb. Regeringen kan tillhandahålla gratis böcker i skolor för att uppmuntra och elever att utveckla läskultur. Tyvärr har analfabetismen ökat avsevärt. Visserligen finns det några som försöker, men det finns inte tillnärmelsevis tillräckligt många föräldrar som försöker ändra det.


Och ändå finns det en sorglig sanning som ligger i det; en stor del av dessa föräldrar lever i fattigdom och arbetar för hårt för att oroa sig för sina... Ett sätt på vilket detta problem skulle kunna övervinnas är genom att invandrare tar ESL engelska som andraspråkskurser. Problemet med det är att många människor inte vill lära sig eller kämpar med det eftersom de inte har kompetensen att lära sig det. Unga invandrare har ibland kommit oskolade med en dålig historia åh våld och beteendeproblem. Mycket av tiden är de ensamma och kämpar med livet på en främmande plats utan föräldrar eller någon familj omkring sig.


Lyckligtvis finns det i vissa länder skolor som erbjuder stöd till invandrare och flyktingar för att lära dem att tala, läsa och skriva på engelska. Fattigdom definieras som tillståndet av att ha lite eller inga pengar, varor eller hjälpmedel Ordbok [6]. Människor lever i fattigdom eftersom de saknar de tre bidragande faktorerna. Att sakna rätt stöd kan leda till att man hoppar av skolan och får barn i tidig ålder vilket i sin tur ökar chanserna till långvarig fattigdom. De flesta hoppar av skolan för att de inte får det stöd de behöver för att uppmuntra personen att nå framgång.


Detta är ett stort problem eftersom de flesta arbetskrafter kräver någon form av högskoleutbildning. Utbildning är verkligen en enorm brist för vårt land, genom åren har det varit ett av nationens problem. Under de tidiga och uppväxta åren är det mycket viktigt för eleverna att kunna läsa. Läsning är ett språngbräde för ungdomar att lära sig och bli utbildade. Välläsning kräver att en individ lär sig att läsning är värdig, liksom att det är verkligen viktigt att eleven helt enkelt inte tänker på att läsning är väsentligt utan de kan skaffa sig idéer och insikter i innehållet. Enligt Anderson R. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg.


Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.

No comments:

Post a Comment