Friday, December 17, 2021

Skogsvårdsuppsats

Skogsvårdsuppsats



Skogar är en av de viktigaste naturresurserna som har skänkts till mänskligheten för deras uthålliga existens på jorden. Skogar är en av naturens ovärderliga välsignelser, men mänsklig konsumtion har skapat ett så stort tryck på skogarna att de nästan har försvunnit i många områden, vilket resulterat i jorderosion, översvämningar och karghet på jorden, skogsvårdsuppsats, föroreningar, klimatförändringar, torka och förstörelse av det ömtåliga ekosystemet. Socialt skogsbruk bör också bedrivas och uppmuntras i stor skala, parallellt med traditionellt skogsbruk, skogsvårdsuppsats. Orsaker som markbrist, urbanisering, jordbruk, överdriven skogsvårdsuppsats ohållbar virkesutvinning har lett till avverkning av mil på mil av orörd skogsmark. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. När detta kan göras kan intressenter identifieras och väljas ut.





Analys av fynd



Skogar är en av de viktigaste naturresurserna som har skänkts till mänskligheten för deras uthålliga existens på jorden. Utan tvekan ger de oss enorma mängder materiella och immateriella fördelar, utan vilka faktiskt alla skogsvårdsuppsats, mindre för att säga människoliv, skulle falla under risken för utrotning. Därför är det viktigt för oss att inse denna betydelse av skogstäcke, bevara dem och i slutändan arbeta för ett hållbart sätt att underhålla våra skogar och samtidigt möta våra behov. I den här artikeln har jag inledningsvis fokuserat på det barbariska beteendet hos oss människor mot skogar, och hur de har blivit och fortfarande massakreras runt om i världen för att möta våra ständigt ökande och gränslösa önskemål och behov.


Jag har också fokuserat på varför vissa av våra bevarandestrategier och insatser inte fungerar som de var tänkta att vara. Genom att göra det har jag försökt bevisa att länder som Bangladesh, som fortfarande strävar efter att utvecklas bör fokusera på skogsvård. Min hypotes är att Bangladesh har förmågan att både bevara sina skogsresurser och växa ekonomiskt samtidigt, och skapa medel för att öka fattigdomen genom att bevara. I den andra delen har jag fokuserat på ett mer heltäckande sätt till hållbart skogsvård, som backar upp mina uttalanden med expertutlåtanden och fallstudier, och i slutet lades lite fokus på betydelsen av biologisk mångfald och dess bevarandepraxis och strategier. Jag har också nämnt några ekonomiska, sociala och politiska instrument som kan implementeras för att bevara skogarna bättre.


Beställ anpassad uppsats Forest Conservation med gratis plagiatrapport. Jag har använt en del primärdata, från specifika experter på skog, men mina huvudsakliga datakällor är sekundära källor, främst Internet och böcker. Den fullständiga listan över referenser finns i den citerade delen i slutet av artikeln, skogsvårdsuppsats. Skogsvårdsuppsats I början av civilisationen har människor varit starkt beroende av skogar för sin överlevnad, skogsvårdsuppsats. Civilisationens vaggor, skönhetsplatser, andlig inspirationskällor och naturrikedomar, skogar är nära förknippade med människors fysiska, ekonomiska och andliga välbefinnande.


Människan har varit beroende av skogar för virke och möbler, medicin och kosmetika, ved och mat, dricksvatten och frisk luft, andrum och rekreation. Trots deras skogsvårdsuppsats roll i människors välbefinnande, skogarna hotas av mänskliga handlingar i en skala och i takt långt bortom naturens förmåga att anpassa sig. Orsaker som markbrist, urbanisering, jordbruk, överdriven och ohållbar virkesutvinning har lett till avverkning av mil på mil av orörd skogsmark. Ensam, 10, skogsvårdsuppsats, fyrkant skogsvårdsuppsats i Brasiliens Amazonasregion avskogades på grund av avverkning, ranching, jordbruk och infrastrukturutveckling.


I Afrikas Kongobäcken var vägar som byggdes in i lagligt skyddade områden som nationalparker av illegala skogshuggare tillträde för bush meat tjuvskyttar och bidrog till en ökning av skogsbränderna. Även om skogarnas betydelse nyligen har insetts till en viss grad, tillräckligt stor betydelse skogsvårdsuppsats ännu inte lagts in i bevarandesektorn för att faktiskt behålla den återstående andelen av skogstäcket som världen har kvar. I den här artikeln har jag diskuterat hur stor vikt som måste läggas vid bevarande av skogar, varför detta behöver göras, hur det skogsvårdsuppsats göras på ett systematiskt och hållbart sätt, och vilka följderna av att inte göra det kan bli.


I förtydligande syfte ges en fullständig lista över definitioner nedan så att termerna skogsvårdsuppsats i denna artikel är tydliga och inte förväxlade med andra relaterade termer. I allmänhet kallas ett stort oodlat område med mark som bär träd och undervegetation som en skog. Vilda djur är också förknippade med denna term, som inkluderar deras interaktion med träden och undervegetationen och deras abiotiska omgivning luft, jord etc. S Davis definierade skogar som en uppsättning mark som har eller kan ha trädvegetation. Dessa två termer förväxlas ofta med varandra, men de hänvisar till två lite olika begrepp. Att bevara något är i grunden att hålla det på ett sådant sätt att det inte kan eller bör vidröras eller användas. Om en skog till exempel bevaras betyder det att den ska hållas orörd och ingenting ska utvinnas ur den.


Det får överlåtas till sitt eget beslut. Å andra sidan innebär bevarande mer mot en hållbar användning, eller användning på ett hållbart sätt. Som i exemplet ovan, om en skog förklaras som bevarad, betyder det att resurser kan utvinnas på ett systematiskt och redovisat sätt, för att inte äventyra skogarnas förmåga att fylla på sig själv när det gäller resurser, och så att den kan fortsätta sina immateriella funktioner på rätt sätt. Termen hänvisar till existensen och underhållet av ett system, på egen hand skogsvårdsuppsats, under en viss tid, eller att ett system kan stå och fungera själv under en viss tid, skogsvårdsuppsats. Denna term leder sedan vidare till hållbar utveckling, som är det senaste av koncept i utvecklingen av en nation och dess enheter.


Hållbar utveckling innebär utveckling som syftar till att tillgängliggöra resurser skogsvårdsuppsats användbar men ändå hållbar, så att den inte kompromissar för framtida generationer. Allmänt uttryckt är skogsskötsel underhåll av skog på ett sådant sätt att den skyddas och bevaras samtidigt. Det är med andra ord skogsvårdsuppsats genom vilken vi ser till att vi utvinner resurser från skogen på ett hållbart sätt hållbara skördar och så att skogen inte förlorar sin trovärdighet. Skogar finns i olika typer och egenskaper. De sträcker sig från tropiska vintergröna regnskogar längs jordens ekvator, till tempererade och boreala skogar i norra Amerika och Ryssland. Världens tropiska skogar, som kretsar runt jorden, är intressanta olika.


Allt från regnskogarnas ångande djungler till torra skogar och savanner, ger de livsmiljö för miljontals arter av växter och djur. När täcker några Detta är faktiskt historien i de flesta delar av skogsvårdsuppsats värld. Bangladesh förlorar till exempel sin naturliga skogsmark med en alarmerande hastighet av 3. Miller, Även om odlingar har ökat i procent under de senaste åren, särskilt remsplantager, som är ett nyligen förekommande fenomen i Bangladesh, särskilt i Dhaka, minskar naturskogarna fortfarande. Detta kan ses i tabellen nedan, från och med året som även inkluderar jämförelser med Asien och världen som helhet.


Tropiska skogar, som täcker ett landområde ungefär lika stort som USA, förstörs snabbt, vilket motsvarar de kombinerade områdena Ohio och Indiana varje år. Om vi ​​tittar på tabellen nedan kan vi få en uppskattning av hur situationen verkligen är för närvarande. Detta är alarmerande i mer än bara miljöperspektiv. Men när vi tittar på bevarandemöjligheterna måste alla sidor, sektorer, direkta och indirekta skäl bedömas innan man fattar någon form av beslut. Eftersom denna uppsats handlar om skogars bevarandebehov, har alla sådana sektorer och sidor berörts i följande avsnitt.


Före jordbrukets gryning för ungefär 10 år sedan täckte skogar och öppen skog omkring. Under århundradena har dock ungefär en tredjedel av dessa naturskogar förstörts. Enligt en studie från FAO huggas cirka miljoner hektar tropiska skogar varje år - ett område ungefär lika stort som staterna Ohio eller Virginia. Mellan andan uppskattningsvis miljoner hektar 85 miljoner hektar tropiska skogar skars eller röjdes. I Indien, Malaysia, skogsvårdsuppsats, och Filippinerna, de bästa kommersiella skogarna är borta, och avverkningen ökar i Sydamerika. Flera faktorer är ansvariga för avskogning: röjning för jordbruk, bränslevedshuggning, skogsvårdsuppsats, och skörd av träprodukter.


Den i särklass viktigaste av dessa är röjning till jordbruket. I tropikerna har den urgamla metoden att flytta, ibland kallad "slash-and-burn", jordbruk använts i århundraden. I detta primitiva system avverkar lokalbefolkningen en liten skog för att ge plats för självförsörjande jordbruk. Efter några år minskar jordens bördighet och människor går vidare, vanligtvis för att hugga ytterligare en trädbit skogsvårdsuppsats börja en annan trädgård. I den övergivna tomten stöder den förstörda jorden först bara ogräs och buskiga träd. Senare kommer jordens bördighet och träd tillbaka, men det kan ta decennier. När befolkningstrycket ökar förkortas trädviloperioden mellan trädgårdscyklerna, jordbruksavkastningen minskar och skogsregionen degraderas ytterligare till små träd, buskar eller eroderad savann.


Omställning till stillasittande jordbruk är ett ännu större hot mot tropiska skogar. Stora områden som skogsvårdsuppsats stödda tropiska skogar är nu permanent ockuperade av självförsörjande bönder och ranchägare och av kommersiella bönder som producerar socker, kakao, palmolja och andra produkter, skogsvårdsuppsats. I många tropiska länder råder en kritisk brist på ved. För miljontals landsbygden skogsvårdsuppsats, överlevnad skogsvårdsuppsats på att hitta tillräckligt med ved för att laga kvällsmåltiden. Varje år förstörs mer av skogen, och avståndet från hemmet till skogen ökar.


Människor lider inte bara av att behöva spendera mycket av sin tid på att leta efter ved, utan det gör också marken. Skadorna är störst i torra tropiska skogar där vedhuggning omvandlar skogar till savanner och gräsmarker. Tropiska skogar är vanligtvis selektivt avverkade i stället för kalhygge. Selektiv avverkning lämnar skogstäcket intakt men minskar vanligtvis dess kommersiella värde eftersom de största och bästa träden tas bort. Selektiv avverkning skadar också kvarvarande träd och jord, ökar sannolikheten för brand och försämrar livsmiljön för vilda djurarter som kräver stora, gamla träd - de som vanligtvis huggas.


Dessutom öppnar avverkningsvägar upp skogarna för skiftande odling och permanent bosättning. Tidigare skedde avverkningen främst med primitiva medel - träd kapades med yxor och stockar flyttades med djur som oxar. Idag gör användningen av moderna maskiner - kedjesågar, traktorer och lastbilar - avverkning enklare, snabbare och potentiellt mer destruktiv. I Bangladesh är det mer eller mindre samma bild. Eftersom det är ett utvecklingsland som fortfarande strävar efter att stå på egna ben, utvinner det fortfarande sina enda och få tillgängliga resurser som skogar för snabb ekonomisk tillväxt. Dessutom tvingar bristen på landutrymme nybyggare att inkräkta på skogsmark för att använda den för jordbruk och fiskeändamål.


De fattiga använder skogar som medel för överlevnad, och det finns lite som förvaltningen lokala myndigheter och skogsavdelningar kan göra för att stoppa illegala intrång i skogar. Ändå ändå, skogsvårdsuppsats, som jag har anfört i min hypotes, det skogsvårdsuppsats möjligt för ett land som Bangladesh att bevara skogarna och höja fattigdomen samtidigt, och följande avsnitt kommer att bestå av exakt hur detta kan uppnås. M Khan tänker skogsvårdsuppsats krävs, och han fortsätter med att säga att skyddet av miljön är en viktig del av utvecklingen och att detta är globalt erkänt. I detta ljus, när vi tittar på de bevarandeinsatser som görs för att bevara skogarna i Bangladesh, är det nästan omedelbart klart att de flesta av de ovan angivna villkoren inte tillämpas.


Problem med definitioner av skyddade områden kvarstår, och därför ger kryphål människor chansen att olagligt inkräkta på marken. Så frågan är nu, vad finns att göra? Vilka åtgärder bör myndigheterna i Bangladesh vidta för att förhindra sådana anomalier och skydda de skogar vi har? En enkel lösning ges av Dr. Abdur Rob Khan, en välkänd ekonom och forskningschef vid Bangladesh Institute of International and Strategic Studies, när han fick frågan om vad Bangladesh kan göra, skogsvårdsuppsats. För att göra det är det första och mest självklara steget att införa deltagande skogsbruk, skogsvårdsuppsats.


Intressenterna måste identifieras och ges lämplig prioritet med hänsyn till deras behov och krav. Detta måste fördubblas. Detta kan ske genom att införa socialt skogsbruk, skogsvårdsuppsats skogsbruk och landsvägsskogsbruk. När dessa två steg väl har vidtagits kan vi gå vidare mot fattigdomshöjning, eftersom båda dessa steg inte bara kommer att hjälpa nationen som helhet, utan också tillgodose behoven hos lokalbefolkningen i och runt skogarna. Annars kan bevarandet möta en tidig död, och det kan vi också skogsvårdsuppsats våra skogar, skogsvårdsuppsats. Abdur Rob är i hög grad sanna. Det enda sättet att säkerställa överlevnaden för en resurs och de människor som är förknippade med den är att introducera dessa människor i dess förvaltning och vård, skogsvårdsuppsats.


Nedan har jag angett några av vägarna till detta och även några andra steg för att bevara skog.





uppsats om känslor



Omställning till stillasittande jordbruk är ett ännu större hot mot tropiska skogar. Stora områden som en gång stödde tropiska skogar är nu permanent ockuperade av självförsörjande bönder och ranchägare och av kommersiella bönder som producerar socker, kakao, palmolja och andra produkter. I många tropiska länder råder en kritisk brist på ved. För miljontals fattiga på landsbygden beror överlevnaden på att man hittar tillräckligt med ved för att laga kvällsmåltiden. Varje år förstörs mer av skogen, och avståndet från hemmet till skogen ökar. Människor lider inte bara av att behöva spendera mycket av sin tid på att leta efter ved, utan det gör också marken.


Skadorna är störst i torra tropiska skogar där vedhuggning omvandlar skogar till savanner och gräsmarker. Tropiska skogar är vanligtvis selektivt avverkade i stället för kalhygge. Selektiv avverkning lämnar skogstäcket intakt men minskar vanligtvis dess kommersiella värde eftersom de största och bästa träden tas bort. Selektiv avverkning skadar också kvarvarande träd och jord, ökar sannolikheten för brand och försämrar livsmiljön för vilda djurarter som kräver stora, gamla träd - de som vanligtvis huggas. Dessutom öppnar avverkningsvägar upp skogarna för skiftande odling och permanent bosättning. Tidigare skedde avverkningen främst med primitiva medel - träd kapades med yxor och stockar flyttades med djur som oxar. Idag gör användningen av moderna maskiner - kedjesågar, traktorer och lastbilar - avverkning enklare, snabbare och potentiellt mer destruktiv.


I Bangladesh är det mer eller mindre samma bild. Eftersom det är ett utvecklingsland som fortfarande strävar efter att stå på egna ben, utvinner det fortfarande sina enda och få tillgängliga resurser som skogar för snabb ekonomisk tillväxt. Dessutom tvingar bristen på landutrymme nybyggare att inkräkta på skogsmark för att använda den för jordbruk och fiskeändamål. De fattiga använder skogar som medel för överlevnad, och det finns lite som förvaltningen lokala myndigheter och skogsavdelningar kan göra för att stoppa illegala intrång i skogar.


Ändå är det, som jag har sagt i min hypotes, möjligt för ett land som Bangladesh att bevara skogarna och samtidigt höja fattigdomen, och de följande avsnitten kommer att bestå av exakt hur detta kan uppnås. M Khan tycker att det krävs, och han fortsätter med att säga att skyddet av miljön är en väsentlig del av utvecklingen och att detta är globalt erkänt. I detta ljus, när vi tittar på de bevarandeinsatser som görs för att bevara skogarna i Bangladesh, är det nästan omedelbart klart att de flesta av de ovan angivna villkoren inte tillämpas.


Problem med definitioner av skyddade områden kvarstår, och därför ger kryphål människor chansen att olagligt inkräkta på marken. Så frågan är nu, vad finns att göra? Vilka åtgärder bör myndigheterna i Bangladesh vidta för att förhindra sådana anomalier och skydda de skogar vi har? En enkel lösning ges av Dr. Abdur Rob Khan, en välkänd ekonom och forskningschef vid Bangladesh Institute of International and Strategic Studies, när han fick frågan om vad Bangladesh kan göra. För att göra det är det första och mest självklara steget att införa deltagande skogsbruk. Intressenterna måste identifieras och ges lämplig prioritet med hänsyn till deras behov och krav.


Detta måste fördubblas. Detta kan ske genom att införa socialt skogsbruk, hembygdsskogsbruk och vägkantsskogsbruk. När dessa två steg väl har vidtagits kan vi gå vidare mot fattigdomshöjning, eftersom båda dessa steg inte bara kommer att hjälpa nationen som helhet, utan också tillgodose behoven hos lokalbefolkningen i och runt skogarna. Annars kan bevarandet möta en tidig död, och vi kan lika gärna förlora våra skogar. Abdur Rob är i hög grad sanna. Det enda sättet att säkerställa överlevnaden för en resurs och de människor som är förknippade med den är att introducera dessa människor i dess förvaltning och vård. Nedan har jag angett några av vägarna till detta och även några andra steg för att bevara skog. För att involvera lokalbefolkningen och för att välja ut intressenter är det första som måste göras att lära känna de sociala aspekterna av de inblandade.


Detta görs genom att föra sådana diskussioner med utvalda personer från orten. Ett frågeformulär görs som involverar allt från genomsnittlig årsinkomst till vilka festivaler de har och deras äktenskapssed. När detta kan göras kan intressenter identifieras och väljas ut. De är sedan involverade i förvaltningsregimerna, inklusive beslutsfattande privilegier för resursutvinning etc. Ingående diskussioner hålls sedan med utvalda personer och lokala ledare för att ta reda på hur fördelarna ska delas. Såväl materiella som immateriella fördelar från skogen hålls sedan uppe för människorna. Deltagande skogsbruk kan ses i praktiken i stripsplantagerna i och runt Dhaka längs sidovägar och järnvägslinjer. Dessa är i grunden gemenskapsbaserade resurshanteringssystem, från vilka inblandade människor får förmåner i framtiden för sina nuvarande tjänster, vilket uppmuntrar dem att bevara platsen.


I det forntida Persien, nu Iran, gällde lagar om skogsskydd och naturskydd så tidigt som 1, B. För två tusen år sedan praktiserade kineserna vad de kallade "fyra sidor" skogsbruk - träd planterades på hussidan, bysidan, vägsidan och vattensidan. För mer än 1 år sedan tog javanesiska maharadja in teak och började odla det. I de afrikanska tropikerna har agroskogsodling av matgrödor i samband med träd utövats i hundratals år. Relativt lite är känt om tropiskt skogsbruk före mitten på de flesta platser. Vid den tiden tog de europeiska koloniala imperierna, särskilt de holländska, engelska och spanska, moderna skogsbruksmetoderna till Indonesien, Indien, Afrika och Karibien. Centrum för skogsbruk och skogsbruksforskning inrättades och mer noggranna register fördes.


Modernt skogsbruk har sin grund i 1700-talets Tyskland. Liksom de kinesiska och mayaernas skogsbruk är tyskt skogsbruk huvudsakligen jordbruk. Träd sköts som en gröda. Två begrepp är viktiga: förnyelse och hållbarhet. Förnybarhet innebär att träd kan planteras om och sås och skördas om och om igen på samma markområde i så kallade växtföljder. Hur långt in i framtiden förväntades skogsbrukarna planera? Så länge det fanns stora tunnland urskogar kvar, var denna fråga något akademisk. Idag är dock hållbarhet en viktig fråga inom skogsbruket. De flesta av världens urskogar är borta, och människor måste lita mer och mer på andra växande eller skötta skogar.


Kanske står vi nu, som aldrig förr, inför gränserna för långsiktig produktivitet. I den tyska skogsmodellen ses skogsbruket som en kontinuerlig process av skörd och föryngring. Skörd av trävaror är ett mål, men en skogsbrukares huvudsakliga uppgifter är att säkerställa långsiktig produktivitet. Detta uppnås genom att kapa det äldre, mogna och långsamt växande virket för att ge plats åt en ny skörd av unga, snabbväxande träd. Tre exempel på virkesskörd-föryngringsmetoder skogsbrukssystem illustrerar hur skogsbrukare klarar av bestånd för att producera virke på en varaktig basis. Enskilda träd eller små grupper av träd skördas när de blir mogna.


Många små öppningar i skogen skapas där plantor eller nya plantor kan växa upp. Den resulterande skogen har ett sammanhängande skogstak och träd i alla åldrar. Vid kalhygge tas ett helt bestånd av träd bort i en operation. Ur skogsbrukarens synvinkel är kalhygge det enklaste sättet att sköta en skog - och det mest ekonomiska. Regenerering kan komma från groddar på stubbar, från plantor som överlever avverkningen eller från frön som gror efter skörden. Om naturlig föryngring fördröjs längre än önskat, planteras eller sås området.


Klarskärningssystem används ofta för att hantera snabbväxande arter som kräver mycket ljus. De resulterande bestånden åldras till och med eftersom alla träd i ett område kapas och regenereras samtidigt. Kalhygge har blivit kontroversiellt de senaste åren eftersom det har potential att skada vattendelar och eftersom det tenderar att eliminera arter av vilda djur som är beroende av gamla växande träd. Om kalhyggen hålls små och avverkningsintervallet är tillräckligt långt kan den biologiska mångfalden dock inte försämras. I Shelterwood-system tas trädkronorna bort under en period av år, vanligtvis i två sticklingar. Efter den första skörden börjar naturlig föryngring i underplanet.


När den andra skörden görs har tillräckligt många unga träd vuxit för att säkerställa adekvat föryngring. Shelterwood-system gynnar arter som är mellanliggande i tolerans mot skugga. Sådana system är svåra att använda framgångsrikt och är de minst använda av de tre beskrivna skogsodlingsmetoderna. Det verkar som om den uppenbara slutsatsen skulle vara, som Dr. Rob sa att socialt skogsbruk är det bästa alternativet för oss för närvarande. Detta kommer inte bara att göra det möjligt för Bangladesh att bevara sina få återstående skogar, utan också använda dessa skogar effektivt som ett verktyg för att öka fattigdomen.


Det är faktiskt inte första gången forskning om Bangladeshs skogar har lett till sådana slutsatser. Många experter har gjort liknande forskning och har kommit att hitta denna typ av skogsbruk som ett effektivt sätt att bevara. Bangladesh står ändå inför många svåra steg till scenen vi kallar utvecklad. Redan nu står den inför hårdare blockader när frågan om bevarande uppstår. Fattigdom, hög befolkning, markbrist, illegala intrång, politiska motsättningar och ren okunnighet om plikter är bara några av de barrikader som håller oss tillbaka från att bevara de få resurser vi har kvar i detta en gång lummiga rika land. Det är inte som om vi inte bevarar. Faktum är att plantager har kommit upp över landet på vad som verkar hoppfullt sätt.


Det verkar som att det ännu finns hopp för oss och våra skogar. Shatchari, Modhupur, Lawachara, Medakochapia är några lysande namn i våra framgångsböcker om plantageskogsbruk. Ändå ställer jag frågan till juryn, är det detta vi verkligen vill ha för oss? Vill vi verkligen se någon gång i framtiden att landet saknar sina naturliga skogar och bara har planteringar kvar? Plantager, Strip-plantager, monokulturer, botaniska trädgårdar är mycket bra när det gäller skogstäcke, men om vi förlorar alla våra naturliga skogar, vad skulle hända med alla hundratals arter av djur och fåglar som vi har?


Vi skulle förlora dem för alltid. Kommer det att vara möjligt för oss att bevara dem till? Fallet gäller även resten av världen. Tropiska skogar avskogas på en fotbollsplan om dagen. Mycket snart, kanske tidigare än vi tror, ​​kommer vi att förlora det vi har kvar till girigheten hos några okunniga människor. Kommer det inte att skämmas för oss att tro att vi människor kommer att vara ansvariga för att utplåna alla andra arter bara för vår bekvämlighets skull? Är detta inte en fråga om etik? Det återstår att se hur Bangladesh, för att inte säga resten av världen agerar för att rädda sina skogar, men det kanske inte är klokt att bara sitta och vänta på att något mirakel ska hända.


Det är dags att vi tar på oss våra tankemössor och går ut på fältet och gör vårt bästa för att se till att vi lämnar de få naturliga orörda skogarna i fred med sig själva. om skogsvård. Efter haven är skogarna världens största lagerhus av kol. Absorberar skadliga växthusgaser som orsakar klimatförändringar. Tillhandahålla rent vatten för att dricka, bada och andra hushållsbehov Skydda vattendelar och minska eller bromsa mängden erosion och kemikalier som når vattendrag Tillhandahålla mat och medicin Fungerar som en buffert vid naturkatastrofer som översvämningar och nederbörd. Skogsvård Skogsvård. Skogsvård är som namnet antyder bevarande och skydd av skogar.


Skogens betydelse. Eller, istället för att sitta ute och inte göra någonting hela dagen, plantera ett träd. Dessa små saker kan hjälpa till att rädda skogar och djurs livsmiljöer som lever inuti dem. Avskogning invaderar livsmiljöer, skadar jorden och måste minskas. Till att börja med började bevarandet på artonde... Retoriken om avskogning Den första bilden, med titeln WWF: Lungs, är en annons mot avskogning publicerad av World Wildlife Fund, en grupp välkänd och respekterad för sitt bevarandearbete. WWF har blivit en auktoritet i miljöfrågor, som avskogning. Färgsättningen har ändrats i området där skogen är avverkad. Färgerna skiftar från en... Skogar och miljövärden Skogsbruk är ett yrke relaterat till resursförvaltning som främst handlar om konsten och vetenskapen att skapa, underhålla, använda och skydda skogen och dess resurser.


Världens människor värdesätter skogar för deras ekonomiska värde i första hand, för skogen ger viktiga resurser som timmer, mediciner och ekoturismintäkter. Denna ekonomiska fördel... The Great Smoky Mountains, tillhörde Paleo-indianerna, som sedan användes av skogshuggare och Civilian Conservation Corps år En projektilpunkt har hittats beräknades vara 9 år gammal. De levande och icke-levande sakerna som är inhemska i landet har en speciell betydelse för denna park, på grund av deras historia i parken samt mänsklig utveckling i...


Seuss, svara sedan på följande frågor: Vad är Lorax? Vad är hans roll i boken? Loraxen är försvararen av skogarna i boken. Hans roll är att skydda skogen och alla som bor i den. Food and Agriculture Organization, uppskattningsvis 16 miljoner hektar skog går förlorade varje år globalt på grund av avskogning FAO 5. Bidragande faktorer inkluderar jordbrukets expansion, avverkning, utveckling och andra mänskliga aktiviteter. För att sätta detta i perspektiv beskriver Världsnaturfonden detta som en motsvarighet till att fyrtioåtta fotbollsplaner av skog går förlorade varje minut WWF 1. Detta är alarmerande, för även om stora skogssystem för många av oss verkar som om... Författaren skulle fortsätta att jämföra mängden skador på miljön under århundradena på grund av effekterna av avskogning.


Att hugga ner träd är en del av en urgammal mänsklig strävan efter skydd, mat och värme; Träd ger trä för konstruktion, skydd och tillverkning... Avskogning avser handlingen att hugga ner eller bränna träd i skogar för att göra mark för att tjäna byggnadsverksamhet eller jordbruk. Enligt Angelsen i , betyder avskogning förstörelse eller förlust av vegetation, från att förlora helt eller permanent till att gradvis förändras i den ekonomiska komponenten Angelsen I själva verket finns det i världen ungefär km hektar skog som avverkas och cirka 13 miljoner hektar försvinner årligen Internationella unionen för…. tropiska skogar i norra Zaire, även känd som Demokratiska republiken Kongo. De bor i gläntorna och skogsområdena.


I tjocka träd och buskar litar okapis på sin hörsel för att undvika fara. De täta flodstränderna och bäckbädden. Förekommer i de täta regnskogarna på höjder med sitt utbredningsområde. De äter trädblad, knoppar, gräs, frukt och svampar. Dess diet…. Att det är en art som behöver skyddas och även om det är ett skadedjur är det ändå fördelaktigt för varje miljö den lever i. Bevarandeåtgärder måste ske i både Puerto Rico och Hawaii. Båda kommer att se väldigt olika ut, men på Hawaii är de olika behov som måste tillgodoses som att bevara deras växtliv, men lika bra som Coquí eftersom det är ett djur.


Regeringen, vetenskapsmannen och grödans ägare behöver hitta ett sätt till ett säkert och effektivt sätt att... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser.

No comments:

Post a Comment